Webshop van Tandprothetische praktijk Makken

Gengigel gel 20ml

€ 8,95 Gel voor snellere wondgenezing en gezond tandvlees
Aantal:

Details

Gengigel® maakt tandvlees weer gezond en zorgt voor weefselherstel bij ontstekingen en wondjes.
U kunt Gengigel® 3 tot 5 keer per dag gebruiken (na de hoofdmaaltijden)

Gebruiksaanwijzing:
 • Reinig uw prothese met een daartoe geschikt reinigingsmiddel als Corega Fresh Cleanse of Ecosym.
 • Reinig uw mond en tandvlees bij voorkeur met Bluem tandpasta, deze heeft een genezende werking.
 • Breng een dun laagje gel aan op het tandvlees en masseer dit voorzichtig met een schone vinger.
 • Gedurende ten minste 30 minuten niet eten of drinken
Gengigel® te gebruiken bij:

- Immediaatprothese en pijnplekjes
- Snellere genezing bij drukplekjes (N.B. drukplekjes wel laten verwijderen door uw tandprotheticus)
- Ontstoken tandvlees
- Bloedend tandvlees
- Terugtrekkend tandvlees
- Aften

Wie kan er in het bijzonder baat hebben bij Gengigel®:
 • Dragers van een immediaat (tijdelijke) prothese: voor een snellere wondgenezing van de implantaatwondjes.
 • Dragers van een nieuwe prothese: voor een snellere genezing van pijnlijke plekken ten gevolge van drukplekjes van de prothese.
Ga altijd naar een tandprotheticus indien symptomen aanhouden en om drukplekjes te laten verwijderen!
 
 • Diabetici: Mensen met diabetes zouden gevoeliger kunnen zijn voor parodontale aandoeningen. Behandeling met Gengigel® verbetert de doorbloeding en dringt de ontsteking terug.
 • Vrouwen in het algemeen: Het tandvlees bij vrouwen kan gevoeliger zijn voor de ontwikkeling van meer vormen van tandvleesaandoeningen, vanwege de vele hormonale veranderingen.
 • Zwangere vrouwen: Bloedend en gevoelige tandvlees zijn normale klachten tijdens de zwangerschap. Een verhoogd peil van hormonale veranderingen is er de oorzaak van dat het tandvlees meer op de bacteriën in plaque reageert. Dat samen met een verhoogde bloedtoevoer, kan resulteren in gezwollen, gevoelig tandvlees, dat bloedt bij tanden poetsen of flossen. Dit wordt zwangerschapsgingivitis genoemd en schijnt bij de helft van alle zwangerschappen voor te komen. Gengigel® is veilig en kan gedurende de zwangerschap gebruikt worden om te helpen ontstekingen aan het tandvlees te reduceren.
 • Opgroeiende kinderen: Gedurende de pubertijd zorgt de ontwikkeling van geslachtshormonen o.a. voor een verhoogde bloedstroom naar het tandvlees. Dit kan een toename van de gevoeligheid van het tandvlees veroorzaken en leiden tot een grotere reactie op iedere irritatie, inclusief voedseldeeltjes en plaque. Gedurende deze periode kan het tandvlees er rood en gezwollen uitzien.
 • Rokers: Roken wordt wel verantwoordelijk gehouden voor meer dan 50% van alle gevallen van tandvleesaandoeningen. Onderzoek geeft aan dat tabak het immuunsysteem van het lichaam onderdrukt, het vermogen om infecties tegen te gaan reduceert en daardoor bacteriën de mogelijkheden geeft zich te verspreiden. Gengigel® stimuleert een betere doorbloeding en herstelt de balans in het tandvlees.
Gengigel® is een medisch middel dat hyaluronzuur bevat dat d.m.v een biotechnologisch proces uit niet dierlijke stoffen wordt verkregen.
Deze methode garandeert een hoge graad van zuiverheid. Hyaluronzuur is van nature actief in het regeneratieproces van het mondweefsel. Onderzoek
toont aan dat hyaluronzuur (Gengigel®) het tempo van het genezingsproces van ontstoken of anderzins aangetast mondweefsel aanzienlijk versnelt. Gengigel® verbetert daarmee de parodontale behandelingen.
Gengigel® heeft een goede hechting aan het slijmvlies, waardoor het op de plaats blijft waar het aangebracht is. Gengigel® is veilig in het gebruik, daar geen contra-indicaties met andere geneesmiddelen of neveneffecten aangetoond zijn. Hierdoor kan het ook zonder beperkingen gebruikt worden door kinderen, zwangere vrouwen en ouderen. Door gebruik van de natuurlijke zoetstof xylitol, is Gengigel® ook geschikt voor diabetici.

Gerelateerde producten

GUM SOFT-PICKS Xlarge - 40 stuks Soft-picks
€ 4,99
Bluem reisset 15ml tandpasta / 50ml mondwater Implantaatverzorging
€ 7,32
Tepe rager zwart 1,5mm Ragers
€ 4,85
Renew gebitsreiniger 200gr Reinigingsmiddel
€ 12,20